Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Zdravím všechny diskutující a děkuji za vaše příspěvky. Určitě jsem v nich našel i pár myšlenek do dalšího blogování. Hezký den!

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že by člověk neměl přenášet zodpovědnost na zákon. Každý je ochránce svého života. Občas také jezdím (autem) po tmě domů a "neviditelní" chodci mimo obec jsou mojí noční můrou. Netuším, proč nechrání sami sebe reflexní vestou.

0 0
možnosti
PS

P55e40t33r 29S55k48á69c11e54l

27. 9. 2016 22:38

Ono je docela možné, že když nyní nepomohou na "neviditelné" chodce povinné reflexní pásky mimo obec, zákonodárci přikáží používat vesty s blikajícími žárovkami anebo dokonce jeho označení připnutím oranžového majáčku. Majáčkem bude muset býti opatřeno i motorové vozidlo, neboť řidiči si jaksi za ta léta zvykly, že všichni svítí. Podobný vývoj mělo užívání alkoholu před jízdou, jsem pamětník. Lidé si prostě svým neodpovědným chováním sami zaviní zpřísňování stávajících předpisů. Nebo někdo ví o tom, že se v dopravním zákoně v ČR od některého zákazu či příkazu v poslední době ustoupilo? Spíše naopak, např. u lékárniček nás čeká dovybavení o další přípravky nutné k poskytnutí první pomoci. Snad nám nenařídí vozit v autě dýchací přístroj či nějaké diagnostické zařízení.

0 0
možnosti
DB

označení chodců je tak nějak pomoc ale jde to i jinak.........stačí aby chodec byl informovaný a uměl se na silnici chovat...........chodec totiž vidí auto z dálky, vidí světlo ze světlometů....a tak se může zastavit a ustoupit a počkat až auto přejede a pokračovat v klidu dál....a kdyby toto uměl, nemusel by nosit nějaké nášivky...na druhou stranu jsou cyklisté kteří sice nějaké blikátko na tom svém samohybu mají...ale je vidět asi tak z deseti metrů nejdříve a to tedy moc nepomůže....zákonu bylo učiněno zadost ale účel to nesplnilo....kola by měla chodit na STK kvůli vybavenosti viditelnosti...jinak nesmí na silnici ale jen do lesa a na pole...a malé blikátko s viditelností na pár metrů nikomu život či zdraví nezachrání.......měl by existovat předpis na minimální svítivost cyklistických světélek.......a policie by to měla kontrolovat....jde o bezpečnost...a o to by se měla starat..........alespoń to tak propaguje...

1 0
možnosti
PS

P40e38t31r 76S55k87á38c40e97l

27. 9. 2016 22:06

Souhlas s Vaším názorem, jak se mají chodci chovat. I za denního světla ustupuji mimo obec co nejvíc na krajnici, při potkávání se vozidel do protisměru dokonce raději zajdu do příkopu.

Zaujalo mne přiznání autora, viz níže. Takže nejednou řídil vozidlo tak, aby dokázal zareagovat na překážku. Místo chodce to příště může být divoké prase, nepřeji to potom jemu.

Prostě jedeme vždy tak rychle, abychom dokázali včas změnit směr a způsob jízdy. Dvě nehody, které jsem si v životě prožil, mi tohle jen potvrzují. Stačilo vždy jen trošku předvídat, že auto jedoucí vepředu nesmyslně zastaví a/nebo změní směr jízdy a nehody se nekonaly...

I mně se nejednou stalo, že jsem uviděl chodce až na poslední chvíli a stihl zareagovat jen tak tak.

Zdroj:http://kristianhanko.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=555233

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 421x
Vždycky jsem byl velký fanda do aut a všeho, co souviselo s motorismem. Ale od doby, kdy se ze mě stal také táta malé holčičky, jsem začal víc vnímat i otázku bezpečnosti na silnicích. A právě všeho, co souvisí s tím, abychom se na našich silnicích cítili bezpečně, se budou týkat i mé blogy. Potěší mě, když se nad některými myšlenkami pokusíte zamyslet. Třeba to pak při jízdě autem bude na našich cestách vypadat hned o něco radostněji…

Seznam rubrik